Дома
За нас
Активности
Членство
Студенти
Новости
Контакт

  MK    EN

 

                                                                                                                                                                           

 

Добрoдојдовте на страницата на IEEE Одделот за електроенергетика на

Република Македонија                                                                         

             IEEE Power & Energy Society е непрофитно здружение на повеќе од 24000 поединци низ целиот свет кои се занимаваат со електроенергетика. Претставува најголем светски форум за размена на информации и знаења поврзани со технолошкиот развој на електроенергетиката, за развој на новите стандарди, изведба на опремата и системите, како и за едукација на членовите од индустријата и на целокупната јавност.

            Членовите на IEEE Power & Energy Society се вклучени во планирањето, истражувањата, развојот, изградбата, инсталирањето и функционирањето на опремата и системите на начин што овозможува безбедно, доверливо и економично произведување, пренос, дистрибуција, мерење и управување и искористување на електричната енергија.

                Членовите на IEEE Power & Energy Society се лидери во ова поле, и тие заедно со своите работодавци, профитираат од активното учество во оваа единствена и високо реномирана асоцијација.

 

                          Дознајте повеќе за IEEE Power and Energy Society!

                      Погледнете го краткиот филм по повод 125 годишнината на IEEE PES!  IEEE PES

 

 

 

 

 

 

 

IEEE Оддел за енергетика на Р. Македонија  2010